عوامل ژنتيكی هم از طريق ناهنجاری های عددی و ساختمانی كروموزومی
و هم از طريق جهش های ژنی در بروز ناباروری دخيل می باشند. شايعترين اختلال عددی كروموزوم كه موجب ناباروری مردان میشود سندرم كلاين فلتر می باشد.
اين گروه از مردان بجای اينكه واجد يك كروموزوم جنسي X و يك كروموزوم جنسی Y بوده باشند، دارای تعداد ٢ كروموزوم جنسی X و يك كروموزوم Y می باشند. •مردان XX (جنسیت معکوس)
مردانی با کاریوتایپ زنانه (46XX) و بدون کروموزوم Y می باشند. این افراد ظاهر کاملا مردانه دارند ولی این مردان قادر به تولید گامت نر (اسپرم) نمی باشند. از ناهنجاری های شايع ساختاری كروموزوم كه موجبات ناباروری مردان را موجب می شود میتوان به ریزحذف های کروموزوم Y در فاکتور ناحیه آزواسپرمی (AZF) اشاره کرد. این ناحیه حاوی ژن های ضروری برای تولید اسپرم می باشد. حدود ۳۰۰ جهش ژنی مرتبط با ناباروری شناسایی شده است.
جهش در ژن CFTR يكی از دلايل نسبتا شايع ابتلا مردان به ناباروری است که موجب فقدان مادرزادی مجاری دفران می شود. در این افراد با این که در بیضههای آنها اسپرم وجود دارد، ولی این اسپرمها نمیتوانند همراه مایع منی خارج شوند. اولين قدم در درمان ناباروري
تشخيص علت آن است. آزمايشگاه ژنتيك پزشكي دكتر رحماني بعنوان اولين آزمايشگاه خصوصي ژنتيك در شمالغرب كشور در اين رابطه در خدمت همشهريان عزيز مي باشد.
- دسته بندی : ناباروری
- کلمات کلیدی :
آیا این مطلب برایتان مفید بود؟