عوامل ژنتیکی دخیل در ناباروری زنان
- سندرم ترنر: (45XO)
این زنان به جای اینکه واجد ۲ کروموزوم جنسی X باشند، دارای یک کروموزوم X می باشند. کوتاهی قد، نارسایی تخمدان و ناباروری حاصل از آن، دو مشکل اصلی در این سندرم می باشند. •زنان XY (جنسیت معکوس)
زنانی با کاریوتایپ مردانه (46XY) می باشند. این افراد ظاهر کاملا زنانه دارند ولی این زنان قادر به تولید گامت ماده (تخمک) نمی باشند، در نتیجه به هیچ وجه قادر به باروری نخواهند بود.
- تریزومی X
این زنان به جای اینکه واجد دو کروموزوم جنسی X باشند، دارای ۳ کروموزوم جنسی X در هر سلول خود می باشند. تریزومی X یکی از شایعترین دلایل یائستگی زودهنگام یا POF است. در حالی که اکثر زنان مبتلا به تریزومی X نرمال هستند، اما برخی از آنها از POF رنج می برند.
- سندرم فراژل X
سندرم فراژل X یک ناهنجاری ساختمانی کروموزوم از نوع addition می باشد. این سندرم یکی از علایم ژنتیکی POF (یائستگی زودرس) است که در ۱۵-۳٪ از بیماران مبتلا به POF اتفاق می افتد.
از شایعترین جهش های تک ژنی می توان به جهش در ژن (Androgen Receptor) يا ژن AR اشاره كرد كه تكوين و بلوغ تخمک گذاری را با مشكل مواجه ساخته و ناباروری زنان را موجب می گردد.
اولين قدم در درمان ناباروري
تشخيص علت آن است. آزمايشگاه ژنتيك پزشكي دكتر رحماني بعنوان اولين آزمايشگاه خصوصي ژنتيك در شمالغرب كشور در اين رابطه در خدمت همشهريان عزيز مي باشد.
- دسته بندی : ناباروری
- کلمات کلیدی :
آیا این مطلب برایتان مفید بود؟