تشخیص ژنتیکی پیش از لانهگزینی جنین یا PGD یکی از روشهای جدیدی است که برای تشخیص بیماری های ژنتیکی و اختلالات کروموزومی جنین قبل از انتقال به رحم مادر مورد استفاده قرار میگیرد. همچنین یکی از روشهایی که زوجین میتوانند با اطمینان ۱۰۰٪ جنسیت فرزندشان را توسط آن تعیین و انتخاب کنند، روش PGD میباشد. در روش PGD، بررسی های ژنتیکی بر روی سلول های جنینی، به منظور انتخاب سالم ترین جنین جهت لانه گزینی و ادامه بارداری انجام می شود. در کل هدف از این روش، کاهش خطر سقط، افزایش شانس بارداری و داشتن نوزادی سالم پس از عمل IVF میباشد. برای انجام تست PGD ابتدا باید IVF انجام شود. ۳ روز بعد از لقاح، زمانی که جنین ها در مرحله ۶ تا ۱۰ سلولی هستند، می توان یک تا دو سلول را برای آزمایش PGD نمونه برداری کرد.
چه زوج هایی برای آزمایش PGD کاندید هستند؟
گروه اول
شامل ناهنجاری های تک ژنی مانند بیماری های ژنتیکی اتوزومال غالب، مغلوب یا وابسته به X مغلوب می باشند که در آن ها یک جهش شناخته شده منجر به بیماری می شود.
گروه دوم
در این گروه ناهنجاری های وابسته به X وجود دارند که با انجام Sex Selection (تعیین جنسیت) می توان جلوی انتقال رویان های مبتلا به این بیماری ها را به رحم مادر گرفت.
گروه سوم
در والدینی که ناقل جابه جایی های کروموزومی هستند می توان رویان سالم را شناسایی و جهت لانه گزینی به رحم مادر منتقل نموده و مانع بروز سقط های مکرر و مرگ داخل رحمی در این گروه از زنان، گردید.
گروه چهارم
زوج هایی هستند که علاقه آنها به یک جنس خاص مثلاً دختر و یا پسر بیشتر است، با PGD می توان با اطمينان ١٠٠٪ جنسیت جنین را قبل از انتقال به رحم مادر مشخص کرد.
آزمايشگاه ژنتيک پزشكی دكتر رحمانی بعنوان اولين آزمايشگاه خصوصی ژنتيک در شمالغرب كشور از چند سال پيش با راه اندازی تكنيک تشخيص ژنتيكی پيش از انتقال جنين به رحم مادر (PGD) اين امكان را برای هموطنان عزيز فراهم آورده است.
- دسته بندی : انواع آزمایشات ژنتیک
- کلمات کلیدی :
آیا این مطلب برایتان مفید بود؟